Pages

Monday, 30 September 2013

Pertandingan Bunga Api Antarabangsa Putrajaya 2013 (Part 2)

Assalamualaikum dan Salam 1bungaApi semua! motif sangat kan? hahaha. 

Okay. Sambungan post sebelum ini... ( Part 1)

15hb seperti yang dijadualkan akan berlangsung pertunjukan bunga api dari peserta AMERIKA SYARIKAT! Tapi ada satu hal pulak yang jadi masalah. Bila dirujuk balik FB Perbadanan Putrajaya, ada pulak umat manusia yang menimbulkan keraguan. Katanya show malam ini akan diadakan pada tepat jam 12 tengah malam. Bukan 10.00pm seperti yang tertera dalam poster. SAMA seperti sambutan kemerdekaan hari tu.  Tapi kali ni sempena SAMBUTAN HARI MALAYSIA pulak! Dah jadi satu hal plak aku nak dapatkan confirmation. Ada orang cakap diorang siap dapat emel dari perbadanan yang memaklumkan perubahan jadual. HAISH! payah ok payah! Mesej kat FB admin tak berjawab. yela tengah cuti kan. Akhirnya kami gerak gak dalam jam 9.00pm ke spot favourite kami. Yang macam semalam tu lah. 

Waktu sampai tu, kereta dah mula memenuhi Persiaran Tasik! dah makin banyak berbanding dengan semalam. Maybe sebab cuaca cantik kot. So haruslah aku expect show yang best lagi VAVAVOOM kan! hahaha. 

Kali ini tanpa gagal aku gigih bawak tripod! hahaha. Sempat lagi study setting kamera untuk amek fireworks pictures ok! hahaha. Bertabahlah~ 

So tepat jam 10.00 malam mula dentuman menggegarkan ruang udara Putrajaya!! Semua orang HUUUU... HAAAA... clap! clap! Cantik woih! bagi aku kalau compare dengan China semalam, agak tertewas jugak lah! Kalau semalam keluar bentuk empat segi, kali ni lagi Dahsyat! Bentuk love, spiral, kotak, macam2 lagilah! Impress hoih! impress sangat! Warna biru dan merah mewarnai langit Putrajaya malam tu! Ok enjoy gambar-gambar dulu ok! 

Ni masa mula2 menembak ni..


Kalerfulnya!!! Ewah!

Merah menyala!

Kevavoommm!!!


Macam renjisan Air Mawar gitu~





Argghhh!!! Chanteks!



Keluar sebijik2 kaler lain2. Cants sgt!

2 Kuntum bunga merah garang!
Puas hati sikit kan? bahaha. 

ok. Adios and wassalam! =D

9 comments:

Henry Fox said...

wahhh!!! jelesnyaaa!! cantekk bangat nih! mohon turunkan ilmu skit. plan nak ke sana gak 2 oct nih

abbazeef-wanderlust said...

@john
- meh aku bg crash course. haha

lens : manual mode
exposure : manual mode
ISO : 100/200
shutter : from 4 - 10 seconds.
aperture : f/11 to f/16
depends on the result yg kau nak
guna tripod
kalau ada cable release guna bnda tu

okeh! blh prektis bile ko dtg nnti! aku gune setting ni jah! hahaha~

R.a.W | Ramble and Wander said...

Awesome pix, man! Mmg buat cheq tak senang duduk rasa nak pi gak.

Anash said...

(ok...kamera akak takde sampai f16, tripod pun tertinggal kat rumah -kawan kasi pinjam, pastu yg lenlain...akak tak pandai..)

*terus tukar auto mode*

dasar pemalas..kan?

hihihi

Biqque said...

masa first time dulu, kitorang pi...siap bawak laptop n cable connect ke camera bersama tripod gara2 tanak goyang...slow shutter gile! hahaha! patu dah, thats it! malas nak jem2...hahaha!

cantik gambar ko!

tenku butang said...

Wah!! cantikknyaa bunga api.. gambar pun cantik!!

done follow sini no.16
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

abbazeef-wanderlust said...

@raw
- tenkius! moh kita! hehe.silakan! last show weh. rugi xtgk! hahaa

@kak anash
- its ok kak. kamera akak tu dah ok.nmpk ms kenduri mas&dan tu.. just kita blaja adjust je. iallah blh! nehi nehi malas ok! hahah

@biqque
- so ko pergi ms yg merdeka tu la eh? huish byk gile brg2 ko bwk! hahaha. aku kamera n tripod je. spot yg aku g tu xjem ah..sbb xramai yg tau kwsn tu. especially org luar putrajaya n cyber. tq btw =D

@tenku butang
- tq for following. iallah. do enjoy my blog! =D

Hang Dhamin said...

menyesal tak singgah sini tuntut ilmu sblm pergi tgk bunga api semalam.

abbazeef-wanderlust said...

@hangdhamin
hah! john x turunkan ilmu crash course kah? hahahaha. btw welcome to the blog! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...